Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
17 jan. tennisbanen weer open
8 jan. Disco tennis voor de jeugd
2 jan. Van de voorzitter
29 dec. Invulling Technische Commissie weer compleet
27 dec. Schoon blijft Schoon, Hans Weeren nieuwe sponsor
12 dec. Bowlen/eten voor kids vanaf groep 8 en hoger
9 okt. Van de voorzitter
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
P1080017.JPG
P1080016.JPG
P1080014.JPG
Meest recente foto's
tennisbanen weer open
 Truus van Duin   Bestuur  115x gelezen
De tennisbanen zijn weer bespeelbaar , dus het park is weer geopend
dinsdag 17 januari 2017, 15:07 uur
Disco tennis voor de jeugd
 Truus van Duin   Jeugd commissie  257x gelezen
Zondag 22 januari is het weer zover. Voor de 4de keer op rij en omdat het elke keer weer een grandioos succes was, is er op zondag 22 januari wederom het discotennis voor de jeugd van TV de Dog, TCU en Akersloot. Net als voorgaande jaren hebben de trainers van de clubs bedacht om voor de jongste jeugd (geboren vanaf 1 januari 2007) het discotennis te organiseren bij Bobs Party Event en wel van 14.00 tot 17.00 uur. (er zal gezamelijk worden gegeten). Alle kinderen die geboren zijn vanaf 1 januari 2007 kunnen meedoen. (je moet alleen wel jeugdlid zijn). Kosten 7,50 euro pp. Je wordt op zondagmiddag 22 januari a.s. tussen 13.15 en uiterlijk 13.30 uur verwacht bij Bobs Party Event. Meedoen met dit fantastische leuke event of nog wat te vragen?? Opgeven (via het inschrijfformulier)en/of vragen uitsluitend bij Ronald Vlieland. Wij hopen jullie allemaal te kunnen begroeten op zondag 22 januari.

Download bestanden
DISCOTENNIS 48 KB (46x opgehaald)
zondag 8 januari 2017, 18:57 uur
Haltoernooi 4 februari
 Beata Vonk-van Waardenburg   Recreatie comm.  69x gelezen
Beste leden,

De recreatiecommissie wenst jullie een sportief en supergoed 2017 toe!

Zaterdagavond 4 februari kun je weer meedoen aan het HALTOERNOOI in sporthal de Zien. Je speelt 4 partijen van een half uur met wisselende partners. We verwachten je om 19.30 uur en kun je eerst genieten van een kopje koffie. Vanaf 20.00 uur beginnen de wedstrijden. We spelen tot 24.00 uur en daarna is er een kleine prijsuitreiking.

De kosten bedragen € 10,00 per persoon. Schrijf je in door te mailen naar beatavonk@kpnmail.nl en vermeld daarbij je naam, telefoonnummer en speelsterkte.

We spelen in de tapijthal, er is slechts plaats voor 24 personen, dus schrijf je nu snel in!

Met sportieve groet,

de recreatiecommissie,

Margriet, Linda, Gitti en Beata 

woensdag 4 januari 2017, 16:02 uur
Van de voorzitter
 Hans Schoone   Bestuur  219x gelezen

Beste leden,

Namens het bestuur doe ik jullie de allerbeste wensen voor 2017 toekomen. Dat het voor iedereen privé en zakelijk een mooi jaar mag worden en met veel tennisplezier bij TV de Dog. Alweer is een jaar voorbij gevlogen en het zal wel aan mijn leeftijd liggen, maar het gaat allemaal wel heel erg snel. En dat geldt ook voor onze vereniging. Het ene project is nog niet afgerond en het volgende dient zich alweer aan, hoewel we nu toch aan veel wensen invulling hebben gegeven. In 2016 zijn de keuken en de nieuwe koelcel geplaatst tot grote tevredenheid van de barcommissie, want met evenementen scheelt het veel gesleep en zijn alle dranken goed gekoeld. Ook de bestuurskamer is met een dubbele deur bij de kantine getrokken en heeft meer functie tijdens de competitiedagen en toernooien. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het milieu plein, waar de onderhoudscommissie opslagruimte heeft voor containers, benzine en andere onderhoudsmaterialen.

In 2017 kijken we ook uit naar de marathon van 62 uur, dat voor spelers en vereniging een nieuwe uitdaging en hoogtepunt moet worden. Een lange voorbereiding groeit in juli uit naar een climax die zijn weerga niet zal kennen. Natuurlijk gaan alle andere activiteiten onverminderd door en zullen ook de aandacht krijgen die ze verdienen.

Als het bestuur bereiden we ons voor op de Algemene Ledenvergadering die op 16 februari wordt gehouden. Dan legt het bestuur verantwoording af voor het gevoerde beleid en worden de financiën uitgebreid toegelicht. Belangrijk punt dat besproken wordt, is de aanschaf van 62 zonnepanelen waarmee we een groot deel van ons energieverbruik zelf kunnen opwekken en dat de vereniging een 'groene' uitstraling zal geven. Tenslotte de (her)verkiezing van bestuursleden, waaronder Viola Formanoy als voorzitter van de Technische Commissie, zoals toegelicht in het artikel hieronder. Kom dus vooral naar de vergadering en beslis mee over de toekomst van jullie club.

Tenslotte nieuws van het sponsorfront. Hans Weeren, Bakkerij Putter en Café Restaurant Klaas zijn nieuwe sponsoren die zich voor het komende seizoen hebben verbonden aan onze vereniging. Uitgeester bedrijven die zich willen profileren door de plaatselijke verenigingen te ondersteunen.

Zo is er van een rustige winterperiode allang geen sprake meer en draait de club zomer en winter gewoon door. Wellicht krijgen we nog een echte winter en zo niet, dan bereiden we ons weer voor op het naderende zomerseizoen. Tot gauw bij de vereniging en ik hoop jullie binnenkort weer blessurevrij op de tennisbaan te ontmoeten.

Hans Schoone

maandag 2 januari 2017, 18:48 uur


Invulling Technische Commissie weer compleet
 Hans Schoone   Bestuur  177x gelezen

Beste leden,

Met groot genoegen kan ik jullie mededelen dat het bestuur erin geslaagd is om invulling te geven aan de vacatures binnen de Technische Commissie (TC). Marjorie van der Gragt, Viola Formanoy en Jack Formanoy hebben zich aangemeld en aangegeven dat zij taken binnen de TC op zich willen nemen. Inmiddels heeft er een gesprek plaats gevonden en is een eerste aanzet gegeven om tot een taakverdeling te komen. Viola wordt voorzitter van de TC en is ook bereid zitting te nemen in het bestuur als de ledenvergadering in februari daarmee instemt. Viola is inmiddels enige tijd werkzaam bij de KNLTB in Amersfoort en vindt het leerzaam om ook aan de andere kant van de tafel te zitten. Zo kan zij aan den lijve ondervinden hoe het beleid van de KNLTB binnen onze vereniging wordt ervaren. Viola gaat zich binnen de TC bezig houden met de verschillende competitievormen. Jack gaat de contacten onderhouden met onze trainers en Tennisschool Kennemerland. Marjorie gaat zich in eerste instantie richten op het plannen van de trainingen. Komende maanden doet zij dat nog samen met Corrie Hilligers, die recent heeft aangegeven in september 2017 haar taak als trainingscoördinator neer te leggen. Corrie is dan 35 jaar (!) actief geweest binnen het bestuur en verschillende commissies van onze vereniging. Een enorme prestatie die niet snel geëvenaard zal worden. Vanaf deze plek bedankt het bestuur Truus van Duin die de taken binnen de TC ad interim heeft vervuld en natuurlijk Corrie voor haar bijdrage aan onze vereniging. Tenslotte wenst het bestuur Viola, Marjorie en Jack heel veel succes met hun nieuwe functie bij TV de Dog.

donderdag 29 december 2016, 22:00 uur
Schoon blijft Schoon, Hans Weeren nieuwe sponsor
 Hans Schoone   Sponsorcommissie  170x gelezen
In 1983 reed Hans Weeren op de bakfiets naar zijn eerste klant en schoonmaakproject. In 2016 slaat Hans Weeren een nieuwe mijlpaal en is sponsor geworden van TV de Dog. Tegenwoordig verzorgen zo’n tweehonderd mensen schoonmaakprojecten bij de klanten van Hans Weeren. De filosofie is gelijk gebleven: Schoonhouden is efficiënter dan schoonmaken, kortom schoon blijft schoon. Van kantoren tot artsenpraktijken en van scholen tot winkels: dagelijks maakt Hans Weeren hier schoon. Van specialistische interieurreiniging tot en met het begieten van planten. De ene keer voor een uurtje per dag, de andere keer voor honderd uur per week. Bij Hans Weeren is alles bespreekbaar. En gelukkig voor TV de Dog ook een sponsorcontract bij onze vereniging. Hans tennist zelf niet, maar zoon Bas is actief bij de jeugd en Hans is enthousiast over de begeleiding door trainers en club. Daarom wil hij graag een steentje bijdragen. Voor meer informatie over Hans Weeren, klik op de 'Lees meer' button en ga naar de website van Hans Weeren.
dinsdag 27 december 2016, 23:03 uur
Bowlen/eten voor kids vanaf groep 8 en hoger
 Truus van Duin   Jeugd commissie  163x gelezen
Voor de kinderen die in groep 8 en hoger zitten wil de jeugdcommissie graag een avondje bowlen en eten organiseren. Dit willen we doen op vrijdag 13 januari 2017 bij Bobs Party Events. Vind je het leuk om hieraan mee te doen, vul dan het inschrijfformulier in en mail dit naar jeugdcommissie@tvdedog.nl. De kosten voor deze avond zijn 10 euro p.p. voor bowlen en eten. Dus kinderen die dit leuk vinden en in groep 8 en hoger zitten, kunnen hieraan meedoen.

Download bestanden
bowlen/eten doggers vanaf groep 8 en hoger 48 KB (90x opgehaald)
maandag 12 december 2016, 17:14 uur
Van de voorzitter
 Hans Schoone   Bestuur  358x gelezen
Beste leden,

De zomer is definitief voorbij, maar wat hebben we geprofiteerd van prachtig weer in de vakantieperiode. Het 30e Lands Open Dog Dubbeltoernooi en aansluitend de clubkampioenschappen zijn zonovergoten verlopen en het nazitten was zeer goed te doen op de zwoele zomeravonden. En wat was het weer een geslaagde editie van het Lands Open Dog. Met het thema 'white lounge' zagen de terrassen en feesttent er tiptop uit. Met witte zitmeubelen en tafels, mooie LED lichtbollen van Ledsko en heel veel waxinelichtjes die het park een feeërieke uitstraling in de avond gaven. De hottub werd regelmatig opgestookt en door kinderen en volwassenen gebruikt. Kon de aankleding van het park maar het hele jaar zo zijn. Helaas hadden we één regenavond en die was precies op de feestavond. Dat scheelde het nodige publiek, maar degenen die er wel waren hebben genoten van de opzwepende klanken van Santana Hot Collective. En niet te vergeten DJ Weizen ofwel Iwan de Wit, die een week lang elke avond de terrassen voorzag van loungemuziek. We zouden bijna vergeten dat er ook nog getennist werd, want dat is en blijft natuurlijk de hoofdmoot. Samen met het organisatie comité van patras familias Jaap Neele c.s. hebben we weer een stevig visitekaartje afgegeven als vereniging aan tennisminnend Kennemerland.

Ook de clubkampioenschappen zijn rimpelloos verlopen met een totaal vernieuwde commissie. Jan Groen en zijn harem hebben het fantastisch gedaan en bij de prijsuitreiking kreeg ik te horen dat zij volgend jaar wederom de organisatie gaan doen. Kijken hoe we volgend jaar meer deelnemers kunnen trekken, want dat blijft ondanks de inspanningen van de nieuwe commissie toch weer achter bij de verwachtingen.

Als toetje op het seizoen werd dit jaar op ons tennispark gestreden om de Leeuw van Uitgeest. Met ruim 100 deelnemers plus de nodige bezoekers was het een drukte van belang. Ondanks sombere weersvooruitzichten ook nu prima weer met alleen in de avond een flinke bui regen. De TCU'ers waren in de meerderheid, maar die schijnen sowieso graag bij de Dog te tennissen, hetgeen ook blijkt uit de vele inschrijvingen van TCU'ers bij het Lands Open Dog. Op 4 november is er ook nog een uitwisseling met Hulstenaar, TCU en de Dog. Ook bij ons op het tennispark, dus heb je nog zin om mee te doen, meld je dan aan bij Truus van Duin.

Op 29 oktober is de vrijwilligersavond. Als bestuur doen we graag wat terug naar onze vrijwiligers die gedurende het jaar belangeloos klaar staan voor onze vereniging. We hebben denk ik een leuk programma. Dit jaar hebben we in verband hiermee voor het eerst om een bevestiging van de komst gevraagd. Dat loopt op zijn zachtst gezet nog niet storm. Bij te weinig aanmeldingen blazen we de boel af, maar dat is zeer tegen mijn zin! Dus reageer alsnog positief als je een uitnodiging hebt ontvangen en laten we samen toasten op een mooi seizoen. 

Onze trainer Ronald Vlieland is met zijn companen Dennis Bakkum, Rob Klaver en Kees Beentjes vol in training voor het Wereldduurrecord Dubbelspel tennis dat op 21 juli 2017 van start gaat. Media Meadows is hoofdsponsor van dit unieke evenement. Als bestuur hebben wij natuurlijk positief besloten om ons tennispark ter beschikking te stellen. Er komt het nodige bij kijken met vergunningen, die verder reiken als van te voren was ingeschat, zo blijkt uit een eerste gesprek met een gemeentefunctionaris. De gemeente ziet het als een soort ICGT Toernooi met kans op veel bezoekers en daar moeten alle voorbereidingen op afgestemd worden met milieudienst, brandweer, EHBO en beveiliging. Wel een positieve houding van de gemeente die ook heel snel toestemming hebben gegeven voor de 24 uurs marathon. Zie het artikel hieronder.

Genoeg te doen en te beleven dus bij de Dog met de normale activiteiten als winterdubbels en de najaar- en wintercompetitie met als extra de uitwisseling op 4 november en de 24 uurs marathon op 18 en 19 november. Nu maar hopen dat de weergoden ons wederom gunstig gezind zijn. Van een herfstdip of winterslaap hoeft wat mij betreft dus geen sprake te zijn. Doe lekker mee bij de Dog en by the way, de herfstbok staat weer op de tap! Dus tot gauw.

Hans Schoone

zondag 9 oktober 2016, 12:35 uur
Een nieuw hek
 Ernst van Andel   Bestuur  301x gelezen

Beste leden,

Bij de hockeyvereniging is een hek geplaatst, met daarin 2 poorten. Een kleine poort voor fietsers/wandelaars en een grote poort voor toeleveranciers. De kleine poort blijft open, zo is ons verzekerd door de hockeyvereniging, totdat wij samen goede afspraken hebben gemaakt hoe precies om te gaan met de toegang tot ons tennispark.

De grote poort wordt volgende week (13/10) afgesloten. Enkelen van onze vereniging hebben een sleutel ivm aan- en afvoer van materialen. 

Wij houden jullie op de hoogte.

Groet namens het bestuur Ernst van Andel  

woensdag 28 september 2016, 23:33 uur
Nieuwe competitievormen KNLTB voorjaar 2017
 Truus van Duin   Technische comm.  491x gelezen

De KNLTB heeft haar leden via de mail geinformeerd over een drietal nieuwe competitievormen die zij met ingang van het voorjaar van 2017 willen aanbieden. Het gaat om de instapcompetitie, Jong Volwassenen en de zomeravondcompetitie. Het bestuur van TV de Dog heeft ervoor gekozen om twee nieuwe competitiesoorten aan te bieden aan onze leden en wel de instapcompetitie voor beginnende tennisspelers niveau 8/9 in april/mei op de donderdagavond of zondagmiddag en Jong Volwassenen met de doelgroep tennissers in de leeftijdsklasse 17/35 jaar en spelen op zaterdag vanaf 17.00 uur. De zomeravondcompetitie bieden wij NIET aan dit ivm baancapaciteit (gaat gespeeld worden op woensdagavond). Geinteresseerd in een van deze twee competitievormen, schrijf je in via de mail: tje.vanduin@ziggo.nl. Uiteraard blijven de huidige competitievormen bestaan en bieden wij in oktober weer aan via het bekende inschrijfformulier.

 

zondag 4 september 2016, 20:00 uur
1 2 3
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
  Bestuur
  Ledenadministratie
  Technische comm.
  Jeugd commissie
  Trainingscoord.
  Recreatie comm.
  Open Dog comm.
  Wintercommissie
  Barcommissie
  Sponsorcommissie
 Clubkampioenschappen comm
 Nieuwsbrief
 Webbeheer / Redactie
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
12 November - 4 Maart
 Wintercompetitie RWBC 2016/2017 zaterdagavond 12/11,26/11,10/12,14/1,28/1,11/2,4/3

13 November - 5 Maart
 Wintercompetitie RWBC zondag 2016/2017 13/11,27/11,11/12,15/1,29/1,12/2,5/3

19 November - 18 Maart
 Wintercompetitie RWBC zaterdagavond 2016/2017 inhaaldagen 19/11,3/12,7/1,4/2,11/3,18/3

20 November - 19 Maart
 Wintercompetitie RWBC 2016/2017 zondag inhaaldagen 20/11,4/12,8/1,5/2,12/3,19/3

4 Februari - 4 Februari
 Haltoernooi (19:30-24:00 in de sporthal)

16 Februari
 Algemene Leden Vergadering 2017 (banen gesloten)

 Competitie teams 
Senioren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames