Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
17 jul. inschrijven winterlessen jeugd
17 jul. Inschrijven winterlessen senioren 2016/2017
12 jul. Van de voorzitter
25 jun. “Brutale beroving bardienstvrijwilliger"
14 mei Jumbo Uitgeest nieuwe sponsor
14 mei Nog een nieuwe sponsor: Marcel Sport
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
P1080017.JPG
P1080016.JPG
P1080014.JPG
Meest recente foto's
inschrijven winterlessen jeugd
 Truus van Duin   Jeugd commissie  55x gelezen

Gelukkig de vakantie is begonnen en hopelijk wordt het een hele mooie zomer. Ook is het weer tijd om in te schrijven voor de winterlessen, die beginnen in de week van maandag 19 september. Weer lekker tennissen tijdens de winterperiode, dat kan, vul het formulier in (let op: een voor kinderen t/m groep 5 en de ander vanaf groep 6 en hoger) en stuur dit op naar: jeugdcommissie@tvdedog.nl. Inschrijven kan tot 1 SEPTEMBER. Wacht niet te lang met inschrijven. Wij wensen jullie een hele fijne vakantie toe en tot ziens na de vakantie.

Trainingscoordinatoren en trainers.


Download bestanden
Inschrijven winterlessen jeugd 2016/2017 62 KB (46x opgehaald)
Inschrijven winterlessen jeugd 2016/2017 62 KB (51x opgehaald)
zondag 17 juli 2016, 12:10 uur
Inschrijven winterlessen senioren 2016/2017
 Truus van Duin   Trainingscoord.  67x gelezen

Beste Doggers,  

De zomervakantie staat voor de deur, de diverse toernooien worden weer afgewerkt waaronder het 30ste Lands Open Dog Dubbeltoernooi (13/8 t/m 21/8) en hopelijk kunnen we genieten van mooie zonnige dagen. Het lijkt nog ver weg, maar het is ook weer tijd om in te schrijven voor de WINTERLESSEN.  Altijd al mee willen doen om het tennisspelletje onder de knie te krijgen, geef je dan op door het inschrijfformulier (te downloaden) in te vullen en op te sturen naar: Corryhillegers@ziggo.nl. Wacht niet te lang met inschrijven (dit kan tot zondag 28 augustus) want VOL=VOL. De lessen starten in de week van MAANDAG 19 september. 

Fijne vakantie, de trainingscoordinatoren en trainers.

 


Download bestanden
Inschrijven winterlessen senioren 2016/2017 60 KB (80x opgehaald)
zondag 17 juli 2016, 11:56 uur
Van de voorzitter
 Hans Schoone   Bestuur  136x gelezen
Beste leden,

Nog even een bericht van jullie voorzitter pal voor de vakanties die op het punt van beginnen staan. En middenin in de grote vakantie wordt het 30e Lands Open Dog Dubbeltoernooi gespeeld. Ik hoop dat veel leden mee kunnen doen of in ieder geval komen kijken als deelnemen er niet inzit. Want van deze lustrum editie maken we een speciale uitvoering. Met als thema 'white lounge' toveren we ons tennispark in een heuse beachclub die een relaxt zomers gevoel moet geven. DJ Weizen verzorgt de muziek, zodat we lekker kunnen 'chillen' onder het genot van een lekker drankje en hapje. Op de feestavond speelt de 7-mans formatie Santana Hot Collective, die natuurlijk de grote hits van Santana ten gehore brengen, zoals Samba Pa Ti, She's not there, Smooth en vele andere bekende nummers. Kom allemaal naar de Dog en laten we er een mooie toernooiweek van maken.

Het 10e WEA Open Dog Jeugdtoernooi ligt alweer achter ons en het is goed dat dit jeugdtoernooi na een jaar van afwezigheid weer op de toernooikalender staat. Ongeveer 100 jeugdspelers uit de regio hebben tegen elkaar gestreden onder leiding van de jeugdcommissie en onze trainers Ronald, Sharon en Mitchell. Super verlopen en strak georganiseerd. Kijken of we volgend jaar nog meer deelnemers kunnen trekken, want dat verdient het toernooi zeker.

Het lijkt alweer heel lang geleden dat de competitiewedstrijden zijn gespeeld. Toch is het nog maar ruim een maand geleden dat de kampioenen zijn gehuldigd op een gezellige laatste competitiedag met een lekkere BBQ verzorgd door Jan en Peter. Vanaf deze plek feliciteer ik alsnog de kampioenen, want door vakantie heb ik dat niet persoonlijk kunnen doen. Op de frisse avonden werd er meteen gretig gebruik gemaakt van de bestuurskamer die bij het clubhuis getrokken kan worden. Met de dubbele deuren, nieuwe gordijnen, tafels en stoelen is er een mooie aansluiting gemaakt met de bestaande ruimte.

De trainers zijn ook blij met hun nieuwe opslagruimte, die achter het clubhuis is gebouwd. Zo kunnen tennisballen, tennisschoenen, kleding en de nodige trainingsattributen droog en verwarmd opgeborgen worden en blijft de bestuurskamer netjes aan kant voor drukke dagen met veel bezoekers, bestuurs- en commissievergaderingen en als ontvangstruimte tijdens toernooien en clubkampioenschappen.

Tenslotte zijn alle windvangers vervangen door nieuwe exemplaren die het tennispark een strakke uitstraling geven. Vanaf deze plek bedank ik alle nieuwe en bestaande sponsoren die zonder uitzondering direct positief hebben gereageerd op ons voorstel om de windvangers nieuw te ontwerpen en te voorzien van hun nieuwste reclame-uitingen.

Rest mij om iedereen een fijne vakantie te wensen met veel mooi weer. We zien elkaar weer tijdens het Lands Open Dog Dubbeltoernooi of met de clubkampioenschappen waarvoor de inschrijving alweer enige tijd openstaat. Stel de nieuwe commissie clubkampioenschappen niet teleur en schrijf massaal in! En om in Olympische sferen te komen: deelnemen is belangrijker dan winnen, hoewel wie wil er niet op de Wall of Fame komen te hangen. Het maakt echter niet uit of je topper of beginner bent, want je speelt op jouw niveau in ieder geval een paar leuke wedstrijden. Tot snel!

 

Hans Schoone

dinsdag 12 juli 2016, 22:09 uur
“Brutale beroving bardienstvrijwilliger"
 Jan Buursma   Barcommissie  238x gelezen
“Brutale beroving bardienstvrijwilliger T.V. De Dog tijdig verijdeld”.

Als bestuur hebben we vaak over dit scenario gesproken. Gelukkig is het niet gebeurd.

Dit is wel een van de redenen dat er op de laatste ledenvergadering is er gesproken over de wijze van betalen in ons clubhuis. Het bestuur heeft in de laatste vergadering het principe besluit genomen dat er vanaf volgend seizoen (1-4-2017) alleen nog maar met de pinpas of de ledenpas kan worden betaald. Een ontwikkeling die we op steeds meer verenigingen in de omgeving zien.

Het afgelopen jaar hebben we met het nieuwe kassasysteem de voorzieningen gecreëerd waarmee we dit goed kunnen faciliteren. 

Belangrijk voordeel hiervan is dat onze leden die bardienst draaien s‘avonds laat niet meer met kasgeld over straat hoeven te gaan.

Vanuit het bestuur is er een grote voorkeur voor het betalen met de ledenpas. Bij het betalen met de ledenpas hoeven we geen bijdrage per transactie aan de bank te betalen.  Bij een normale pin transactie moet dat wel. Wij willen dan ook als bestuur het gebruik van de ledenpas stimuleren door op betalingen blijvend een kleine korting te geven.

De ledenpas kent meer voordelen

1 Bij verlies wordt het geld weer op je nieuwe ledenpas gezet. Dat kan omdat het geld niet fysiek op je ledenpas staat.

2 Kinderen hoeven geen geld mee om iets te betalen. Dat kan met hun ledenpas.

3 De ledenpas heb je altijd bij je als je wilt tennissen.

4 Met je ledenpas kan je alleen betalen bij je eigen vereniging, dus ook niet door iemand anders als hij gestolen wordt.

5 De ledenpas is makkelijk op te laden middels een pin transactie.

6 Bij een nieuw seizoen hoef je niets te doen. Het geld is gekoppeld aan je lidnummer. Je kan gewoon met je nieuwe ledenpas verdergaan.

Voor leden die niet met hun ledenpas willen betalen is er een goed alternatief door met de pinpas te betalen. Dat geldt ook voor mensen die van buiten onze vereniging komen.

Wij zullen jullie gedurende het seizoen verder informeren. 

Het Bestuur


zaterdag 25 juni 2016, 15:07 uur


Jumbo Uitgeest nieuwe sponsor
 Hans Schoone   Sponsorcommissie  179x gelezen
De beste supermarkt van Uitgeest is sponsor geworden van TV de Dog. En daar is de sponsorcommissie best trots op, temeer omdat het Doggeel goed aansluit bij de kleuren van Jumbo! Richard Visser en Perry Wijker zijn de drijvende krachten achter Jumbo Uitgeest. Elke dag gaan zij voor 100% tevredenheid en zorgen zij ervoor dat je vlot en prettig kunt winkelen. Dan doen zij met de zeven zekerheden van Jumbo, waarvan beste service, het grootste assortiment en de laagste prijs er drie zijn. Wil je de andere vier zekerheden ook ontdekken? Kijk op de website van Jumbo door te klikken op de link onder de 'Lees meer' button. Jumbo Uitgeest is 365 dagen per jaar geopend en hun team van gastvrije en deskundige medewerkers staan klaar om jullie in hun supermarkt te verwelkomen.
zaterdag 14 mei 2016, 17:23 uur
Nog een nieuwe sponsor: Marcel Sport
 Hans Schoone   Sponsorcommissie  175x gelezen
Marcel Sport is ook een nieuwe sponsor van TV de Dog. Al 40 jaar een begrip in Heemskerk. En sinds kort aangesloten bij Sport 2000. Uitgeest valt in het verzorgingsgebied van Marcel Sport en Uitgeest heeft geen sportwinkel meer binnen de gemeentegrenzen. Daarom heeft Marcel Sport gekozen om naamsbekendheid via onze vereniging te genereren. 40 jaar ervaring en dat maakt Marcel Sport bijzonder. Die jarenlange ervaring waarderen de vaste klanten en nieuwe klanten ervaren dat bij hun adviezen. En Marcel Sport heeft alles op tennisgebied, maar natuurlijk ook voor andere sporten en sportieve vrijetijdskleding kan je prima terecht. Loop eens binnen in hun moderne winkel in het centrum van Heemskerk. Marcel Sport komt ook met teamkleding van een topmerk voor TV de Dog tegen een scherpe prijs. Marcel en zijn team adviseren jullie graag. Klik op de link onder de 'Lees meer' button en bekijk het assortiment van Marcel Sport.
zaterdag 14 mei 2016, 16:57 uur
Fleur
 Truus van Duin   Jeugd commissie  218x gelezen

Vanmorgen hebben Ronald en Janet Vlieland hun tweede dochtertje gekregen en Roos haar zusje en ze heet Fleur. Fleur is geboren op dinsdag 10 mei om 10.53 uur en weegt 3260 gram. Vanaf deze plaats wensen wij Ronald en Janet heel veel geluk en gezondheid toe met de gezinsuitbreiding.

dinsdag 10 mei 2016, 18:04 uur
Van de voorzitter
 Hans Schoone   Bestuur  233x gelezen
Beste leden,

De ledenpassen zijn uitgedeeld, de bardiensten gepland en de zomerlessen zijn weer van start gegaan. Kortom, het nieuwe tennisseizoen is weer begonnen! De eerste competitiewedstrijden zijn inmiddels ook al gespeeld. Hopen dat we als vereniging weer goede resultaten neer gaan zetten en dat we dit jaar mooi zonnige competitiedagen krijgen, zodat we lekker buiten kunnen zitten na de wedstrijden. 

Moeten we toch naar binnen omdat het fris wordt, dan hebben we dit seizoen meer zitruimte gecreëerd door de bestuurskamer bij het clubhuis te betrekken. De planning is wat uitgelopen, zodat we nog niet helemaal klaar zijn. De dubbele deuren zijn inmiddels opgeleverd en nieuwe tafels en stoelen zijn besteld. Verder wordt de verlichting nog aangepast en worden de bestaande jaloezieën vervangen door rolgordijnen. Op deze manier wordt de bestuurskamer ook een gezellige ruimte waar het goed vertoeven is. Multifunctioneel inzetbaar en alle middag- en avondteams kunnen op een normale manier hun gasten ontvangen.

(Gijs) Van Diemen Timmerwerken heeft de verbouwing uitgevoerd en pakt direct door met de aanbouw van een verwarmde en verlichte opslagruimte voor de trainers. De gehuurde container is inmiddels afgevoerd. Na het plaatsen van een nieuwe grote koelcel in het magazijn en het plaasten van een nieuwe keuken door (Niels) Snijder Interieur en Afbouw, raken alle projecten in een eindfase en zijn we als club helemaal klaar voor de toekomst.

Op de Algemene Ledenvergadering zijn de plannen toegelicht, net als de financiën. Na flink opruimen, overtollige zaken weggooien en slimmer benutten van de verschillende opslagruimtes, is er nieuw inzicht ontstaan. Te elfder ure is door het bestuur besloten de extra opslagruimte, waarover alle leden zijn ingelicht, niet te realiseren. In plaats hiervan is gekozen voor een kleinere aanbouw aan het clubhuis als opslagruimte voor de trainers. Hiermee hebben we een flink bedrag uitgespaard aan verbouwingskosten.

Op de Ledenvergadering is ook de enquête besproken die eind vorig jaar in samenwerking met de KNLTB onder senior leden is gehouden. De rode lijn is dat de leden tevreden tot zeer tevreden zijn over het reilen en zeilen van onze vereniging. Daar zijn wij als bestuur vanzelfsprekend erg blij mee. En natuurlijk een enorm compliment aan de vele vrijwilligers die onze vereniging rijk is. Natuurlijk zijn er ook een aantal verbeterpunten genoemd, waarmee het bestuur aan de slag gaat. Wensen die uitgesproken zijn: minder cashgeld na een bardienst voor veiliger afsluiten, meer banen beschikbaar voor vrij spelen in de wintermaanden, lestijden naar 50 minuten per les en nieuws niet alleen op de website plaatsen, maar ook met regelmaat in een nieuwsbrief per email versturen. Het bestuur gaat met deze punten aan de slag en we gaan verbeterpunten opnemen in een vernieuwd beleidsplan.

Tot slot nog nieuws van het sponsorfront. Binnenkort worden alle windvangers vervangen door nieuwe exemplaren, zodat beschadigde en verweerde doeken verdwijnen en onze nieuwe banen een fraaie finishing touch krijgen.

Genoeg geschreven, getennist moet er worden! Ga dat vooral doen met jullie tennismaten, of dat nou in competitieverband is, met tennislessen, op een toernooi of gewoon lekker vrij spelen wanneer het jullie het beste uitkomt. Veel plezier op de tennisbanen van TV de Dog!

 

Hans Schoone  

zondag 10 april 2016, 16:49 uur
Van de voorzitter
 Hans Schoone   Bestuur  368x gelezen
Beste leden,

2016 is aangebroken en een nieuw jaar ligt voor ons met nieuwe wensen, uitdagingen, spannende momenten, maar hopelijk ook veel ontspannende zaken, zoals vakanties, sporten en natuurlijk veel tennissen! Ik wens jullie mede namens het bestuur een mooi jaar en hoop dat het jullie allemaal goed mag gaan in dit nieuwe jaar.

In 2015 hebben we een goed jaar achter de rug. Toernooien en competities zijn goed verlopen met de nodige successen. De belangstelling voor activiteiten georganiseerd door de recreatiecommissie en deelname aan de clubkampioenschappen lopen wel terug. In de evaluatiegesprekken zijn deze zaken aan de orde gekomen. Besloten is dat er door de recreatiecommissie minder activiteiten worden georganiseerd en dat er meer aankleding komt bij de activiteiten die wel worden gepland. De winterracketavonden worden verplaatst van de vrijdag- naar de donderdagavond, zodat er hopelijk meer leden mee willen doen. De organisatie van de clubkampioenschappen komt in andere handen en kijken hoe we met nieuw bloed weer meer leden aan de onderlinge krachtmeting mee kunnen laten doen.

Zeer recent heeft het bestuur de resultaten van de enquete, die is gehouden onder de senior leden, ontvangen. Als bestuur buigen we ons volgende week over de rode llijn, conclusies en de aanbevelingen die door onze leden zijn gedaan. Die gaan we vertalen in het beleidsplan voor de komende jaren. Verheugd is het bestuur in ieder geval over de deelname. De enquete is door een kleine 200 senior leden ingevuld. Met een deelname van ca. 40% is het bestuur erg blij, want we kunnen spreken van een representatieve groep. Het geeft ook de betrokkenheid van onze leden bij onze vereniging aan en het is in ieder geval fijn om deze eerste conclusie te mogen trekken.

Financieel stevenen we over 2015 af op een normaal jaar dat min of meer volgens de begroting verloopt. Naar de toekomst baart het ledenverloop zorgen, want voor 2016 hebben we weer meer opzeggingen dan aanwas van nieuwe leden. Een tendens waar andere verenigingen al langer last van hebben, maar waar wij ook niet meer aan ontkomen. Het betekent inleveren op de post contributies, terwijl de vaste lasten niet afnemen. De reden van opzegging wordt ook onderzocht en daar zien we vaak als reden leeftijd, blessures en verhuizing. Gelukkig weinig door onvrede over de club. Maar toch ook weer leden die er na twee of drie jaar de brui aan geven, omdat ze geen aansluiting kunnen vinden. Ontzettend jammer natuurlijk.

Op 24 februari wordt de algemene ledenvergadering weer gehouden en daar worden de zaken die hierboven zijn genoemd uitgebreid toegelicht. Zet deze datum alvast in de agenda, kom langs en beslis mee over de toekomst van jullie vereniging! Tot dan of eerder op de tennisbaan waar ook in de winter naar hartelust wordt getennist.

 

Hans Schoone

zondag 10 januari 2016, 11:51 uur
Van de voorzitter
 Hans Schoone   Bestuur  466x gelezen

Beste leden,

Het is nu toch echt herfst. De bladeren waaien om het huis en de onderhoudscommissie heeft de handel vol om de banen schoon te houden, zodat we lekker door kunnen tennissen. Dat doen we steeds meer gezien de drukte op de maandag-, dinsdag- en woensdagavonden. Wil je ruim baan en niet afgehangen worden? Kies dan voor de donderdag- of vrijdagavond. Plek zat! Dan zijn er schijnbaar minder koppels die vanuit de zomer hun vaste tennisavond doorzetten in de winter.

Het Lands Open Dog Dubbeltoernooi ligt alweer ver achter ons. Ook dit jaar weer een prima editie en vlekkeloos verlopen. In een nog grotere tent (dank je wel Wil!) konden nog meer gasten aanzitten aan de biertafels. De verschillende thema avonden vielen letterlijk en figuurlijk weer in de smaak. Op de feestavond waren JJ & The Fatcats van de partij om de feestvreugde te verhogen en het bleek achteraf één van hun laatste optredens te zijn. Onder de bezielende leiding van Jaap Neele en zijn dreamteam verliepen de wedstrijden weer gladjes en zonder een onvertogen woord.

Andere geluiden bij de onderlinge clubkampioenschappen. Weer minder deelnemers dan vorig jaar en dat is een tendens die mij behoorlijk zorgen baart. De clubkampioenschappencommissie die al jaren het onderlinge toernooi voorbereiden, plannen en gedurende drie weken begeleiden, worden hier niet bepaald door gemotiveerd en dat heeft erin geresulteerd dat zij het stokje willen overgeven aan andere leden die wellicht nieuwe ideeën en inzichten hebben. Gelukkig hebben zij al een aantal kandidaten gevonden en wordt er gezorgd voor een goede overdracht van kennis en ervaring. Maar we zijn er zeker nog niet. Dus laat het weten als je een bijdrage wil leveren. Het zou anders zomaar kunnen zijn dat er helemaal geen clubkampioenschappen worden gespeeld in 2016 en dat kan toch niet waar zijn.

Hetzelfde beeld bij de recreatiecommissie. Het Ulteame toernooi afgelast wegens te weinig belangstelling. En andere toernooien worden gespeeld met te weinig deelnemers. Wat is dat toch? We willen ons schijnbaar niet meer binden aan inschrijvingen en zo verwordt de tennissport steeds meer tot een individualistische sport, terwijl het belangrijk en leuk is om andere leden te ontmoeten en beter te leren kennen.

Ondanks de donkere dagen wil ik niet te somber klinken, want het gaat met de club gelukkig verder prima. Drie nieuwe competitieteams hebben zich aangemeld. Dat loopt goed. Maar ook binnen de technische commissie hebben we handjes nodig, zeker nu Koen Cornelisse heeft aangegeven zijn taak van competitieplanner neer te leggen. Het bestuur heeft besloten om het takenpakket van de technische commissie in kleinere eenheden op te splitsen en daar nieuwe kandidaten voor te zoeken. Zo hopen we leden te interesseren zonder dat er al teveel tijdbeslag wordt gelegd op de spaarzame vrije tijd. We kunnen het echt niet alleen! En de vereniging is tenslotte van ons allemaal. Schroom niet en pak je verantwoording. Wacht niet tot je gevraagd wordt, maar meld je aan en ervaar hoe leuk het is om een nog actievere rol binnen de vereniging te bekleden. Ik reken op jullie! Spontane aanmeldingen kunnen gedaan worden met een reactie op dit artikel.

Vanaf deze plaats wil ik Anouk van Duin, Marie Jose Hoogeboom, Thomas Groen, Mic Kaandorp en Koen Cornelisse bedanken voor hun inzet voor de vereniging en dat in sommige gevallen gedurende vele jaren. Manon Woud heeft aangegeven door te gaan met de clubkampioenschappen.

Tenslotte willen wij als bestuur graag input van onze leden, zodat wij ons beleid kunnen toetsen en tijdig bijsturen. Hiervoor hebben wij gekozen voor een online enquete die in samenwerking met de KNLTB is samengesteld. Half december wordt de enquete verstuurd aan onze senior leden. Ook hier wordt jullie medewerking zeer op prijs gesteld, zodat wij als bestuur besluiten kunnen nemen die gedragen worden door een groot deel van onze leden.

Welnu, geniet allemaal van de mooie najaarsdagen op de tennisbaan en we gaan ongemerkt alweer snel richting 2016. Het voelt als erg vroeg en vreemd met deze hoge temperaturen, maar ik wens iedereen vanaf deze plaats alvast fijne feestdagen.

Hans Schoone 

zaterdag 7 november 2015, 17:43 uur
1 2 3
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
  Bestuur
  Ledenadministratie
  Technische comm.
  Jeugd commissie
  Trainingscoord.
  Recreatie comm.
  Open Dog comm.
  Wintercommissie
  Barcommissie
  Sponsorcommissie
 Clubkampioenschappen comm
 Nieuwsbrief
 Webbeheer / Redactie
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
7 April - 29 September
 Racketavond elke donderdag (20.00-23.00) tenzij er andere activiteiten gepland zijn.

13 Augustus - 21 Augustus
 Open Dog Dubbel toernooi

22 Augustus - 10 September
 Club kampioenschappen Senioren

 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames
 Zondag Heren

Junioren
 Woensdag Meisjes
 Woensdag Jongens
 Vrijdag Meisjes
 Vrijdag Jongens
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens